Tråden om användbart skräp / Återbruk

Allt som inte platsar i andra kategorier av utrustning
Användarvisningsbild
Ursus
Inlägg: 1159
Blev medlem: 07 maj 2019 16:24
Ort: Thule

Tråden om användbart skräp / Återbruk

Inlägg av Ursus »

613f71177da7a780360237.jpg
613f71177da7a780360237.jpg (59.14 KiB) Visad 149 gånger

Minns att vi hade en liknande tråd på SS-forum, men vad sägs om att starta en diskussion om tillfällen där ni har återbrukat och omformat gamla grejer, skrotsaker och annat till nya funktionella ting; i ren prepperanda? Detta för att inspirera varandra till idéer och projekt.

Bilden ovan är en timslångt projekt från i söndags kväll. Som nämnt i annan tråd har jag varit tvungen att rensa häggar på gården som drabbats av pungsjuka. När jag i helgen tog ned de sista så hade jag en massa ris som bara ligger och ämnar ruttna bort. Sågade det mesta som var stort nog till ved, men sparade också lite material till diverse experiment och täljprojekt, däribland en pilbåge. Har gjort pilar av hägg förut, men inte en båge.

Några raka och lagom tjocka stycken fick också bli en del av denna kreation. För många år sedan köpte jag en EKA Viking kombisåg, men denna var ren skit och gick inte att spänna upp ordentligt. Av den anledningen kunde inte de tre sågbladen (trä, stål, ben) användas utan att fastna i snitten. När jag rensade garaget i våras/somras tog jag loss bladen och kastade ramen, och igår kunde jag göra en liten bucksaw-ram till dessa. Bladen fungerar ypperligt i denna design, så nu har jag tre sågar till i ett enkelt format ;)

Hägg är för övrigt ett trevligt material att jobba med. Mjukt och formbart när det är färskt, och torkar till en ganska stark produkt. Skall låta ramen torka och sedan göra mindre finputs för att få den stadig och jämn, men även i detta läge fungerar den utmärkt.

Fyll på!
Mina videokanaler:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXOJE4 ... owXT9jAXDQ (Ursus Praeparatus)
Vimeo (camotest och gamla videor): https://vimeo.com/user66557534
Användarvisningsbild
hej
Inlägg: 10
Blev medlem: 05 feb 2020 19:37

Re: Tråden om användbart skräp / Återbruk

Inlägg av hej »

Snyggt!
Det är alltid för tidigt att ge upp!
Skriv svar