Naturkompaniet har en preppingkategori

Användarvisningsbild
Olyckskorpen
Inlägg: 50
Blev medlem: 27 maj 2019 15:26

Naturkompaniet har en preppingkategori

Inlägg av Olyckskorpen » 28 maj 2019 14:52

Hej,

Jag noterade att naturkompaniet har en kategori för prepping/krisberedskap. De är ju knappast de billigaste, men tyckte det var lite kul :)

https://www.naturkompaniet.se/utrustnin ... beredskap/

Användarvisningsbild
NordicHillbilly
Inlägg: 125
Blev medlem: 29 maj 2019 20:13

Re: Naturkompaniet har en preppingkategori

Inlägg av NordicHillbilly » 29 maj 2019 20:53

:hm:

Mora 2000 är ju en okej slit-och-släng-kniv. Mycket av det i kittet är dock sådant som jag inte skulle släpa på. Äger i princip allt och mycket mer. Men sen är jag också en mycket knepig typ. Aldrig förstått varför man ska bängla med spritkök och annan dynga ifall man inte häckar uppe i fjällen. Aldrig varit med om att man inte kan göra upp eld, även om det mesta är genomblött i november/december. Äger förstås ett, men använder det aldrig. Brukar lämna det hemma. Släpar hellre med en enkel gryta. Den tar ju ingen plats alls i ryggsäcken ifall man fyller den med sockar och annat trevligt. Man kan äta direkt ur den. Koka vatten och så vidare. Brukar ha med mig ett minimum med saker.


Vid dagstur: Kniv, medelstor yxa, vanlig förbaskad fullstor såg, tändare, eldstål, kompass, karta, vattenfilter (behövs egentligen inte här), lång spik (GULD vid lägerbygge), rep, salt, pinnbröd torrmix ca 1 kg (brukar förse flera personer med rykande färskt pinnbröd), nötter, hårda fruktkarameller från lidl, låda med fiskegrejer, underlag, första hjälpen, presenning, mylar, mygghatt om sommar, sockar, handskar m.m. Egentligen inte svårare än så.

Ska ärligheten fram så tar jag nog alltid med mig någon sorts korv eller fläsk också, samt SMÖR, men jag förvarar det inte i väskan för jämnan, utan i kylen. :)

BOB: addera innehållet från vapenskåpet, som står bredvid dagväskan, samt lite frystorkat käk. Lämna korven hemma.
I remember the red runes on the rock,
the spell of seeing being sung,
and the bold opening up of the beautiful barrow.

I remember the coming of man reborn,
the birth of Baldur the bright,
the return of a world that was woefully lost.

Skriv svar