Förstår inte riktigt, men lagt någon liter rensade blommor i kokande vatten, låter
de svalna och vila över natten, imorgon se om vätskan har god arom.
Är det färgen eller smaken man använder vid självhushåll?
maskrosor
-
- Inlägg: 970
- Blev medlem: 05 maj 2019 20:29
Re: maskrosor
När man gör vin är det bara de gula bladen i blomman som används inget annat av maskrosen så blir väldigt pilligt.
Vill man äta maskrossallad så är det de färskaste bladen som kommer fram. Man kan om man vill ställa uppochnedvända hinkar över och täcka så det blir mörkt då bleks hela plantan och får en mildare smak.
Vill man göra kaffe eller liknande dryck eller få ett mjöl som går att dryga ut vanliga mjölet med så är det roten som används
Vill man äta maskrossallad så är det de färskaste bladen som kommer fram. Man kan om man vill ställa uppochnedvända hinkar över och täcka så det blir mörkt då bleks hela plantan och får en mildare smak.
Vill man göra kaffe eller liknande dryck eller få ett mjöl som går att dryga ut vanliga mjölet med så är det roten som används