Det är precis så det fungerar i goda tider och grisen slaktas under vintern. Där av julskinka och grisfötter till jul.Strångsjö skrev: ↑28 sep 2020 23:24 I dagens läge komposterar jag gammalt bröd, feta kanter på kött,
skal av rotfrukter, äggskal, halvruttna grönsaker, gammal mat, skin och
ben av kyckling, ostkanter, fallfrukt och mkt annat. (trädsgårdsavfall)
Att återvinna svinnet via ett hushållssvin vore optimalt.
Nej! I SHTF finns ingen överskottsmat alls, då hungern tvingar människor att sänka kraven på maten. Vi kommer att äta sådant vi i dag ger till grisarna. Du kommer inte att kompostera det gamla brödet, då brödet inte hinner bli gammalt. Hur kan grönsaker hinna bli halvruttna i svälttider? De feta kanterna på köttet är ju det man helst vill ha!! I SHTF skalar man vare sig potatis, kålrötter eller morötter, då denna process minskar mängden mat. Fallfrukter tas omedelbart om hand och äts till första måltid. Prova att äta oskalad potatis och morötter. Det är helt ok och en vanesak.
...om någon göder grisar under SHTF, skulle jag bli misstänksam? ...och kanske orolig för min och mina kärastes säkerhet!