pickla grönsaker för lagring
-
- Inlägg: 203
- Blev medlem: 12 jun 2019 09:12
Re: pickla grönsaker för lagring
Hermetisk inkokning funkar på svamp. Förväl svampen och packa i burkar, fyll på med 10% saltlösning. Locket på löst och sänk ner i vattenbad, använde 10% saltlösning och lättade på locket under ytan för att bli av med luften. Koka burken i 45 min. 1,5 år i rumstemp utan problem.
Re: pickla grönsaker för lagring
Picled gresskar/pumpa? Terninger av pumpa syltet med sukker, eddik og vann. kan benyttes til det meste som sur-søtt og passer bra til ost.
Re: pickla grönsaker för lagring
Gjorde bostongurka på zucchini förra året. Håller sig bra i matkällaren. Spritar burkarna med vodka innan jag fyller dem.
Bostongurka
Ingredienser
• 1 kg skalad zucchini
• 1 st röd paprika
• 1 st grön paprika
• 2 st gula lökar, stora
• 1 krm natriumbensoat (Atamon)
Ättikslag
• 2,5 dl ättika 12%
• 2 dl strösocker
• 0,5 msk salt
• 2 msk gula senapsfrön
Beredning
Hacka lök och paprika fint och lägg i en kastrull.
Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet.
Finhacka gurkan och tillsätt den till lök och paprikahacket.
Koka upp ättikslagen i en annan kastrull och rör om tills sockret löst sig.
Häll lagen över grönsakerna och låt koka 20 minuter.
Tag upp litet av blandningen, blanda ut med Atamon och rör ned det igen.
Häll i varma, rena och spritade burkar. På med locket direkt.
Förvara i matkällaren.
2019-09-25 Testade receptet med zucchini. Gott men ganska stark ättikssmak. Kanske blir det mildare när det svalnat och stått i kylen ett tag. Det blev också ganska tunt. Konsistensgivare behövs.
2019-10-22 Ny sats. Denna gång med några droppar citronsaft för att undvika brunfärgning. Glömde konsistensgivare. Byt ut en halv dl av det vanliga sockret mot syltsocker nästa gång.
Bostongurka
Ingredienser
• 1 kg skalad zucchini
• 1 st röd paprika
• 1 st grön paprika
• 2 st gula lökar, stora
• 1 krm natriumbensoat (Atamon)
Ättikslag
• 2,5 dl ättika 12%
• 2 dl strösocker
• 0,5 msk salt
• 2 msk gula senapsfrön
Beredning
Hacka lök och paprika fint och lägg i en kastrull.
Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet.
Finhacka gurkan och tillsätt den till lök och paprikahacket.
Koka upp ättikslagen i en annan kastrull och rör om tills sockret löst sig.
Häll lagen över grönsakerna och låt koka 20 minuter.
Tag upp litet av blandningen, blanda ut med Atamon och rör ned det igen.
Häll i varma, rena och spritade burkar. På med locket direkt.
Förvara i matkällaren.
2019-09-25 Testade receptet med zucchini. Gott men ganska stark ättikssmak. Kanske blir det mildare när det svalnat och stått i kylen ett tag. Det blev också ganska tunt. Konsistensgivare behövs.
2019-10-22 Ny sats. Denna gång med några droppar citronsaft för att undvika brunfärgning. Glömde konsistensgivare. Byt ut en halv dl av det vanliga sockret mot syltsocker nästa gång.
What the government wants is control, what the corporate world wants is money, what both of them want is power and what neither of them care about is you.