Ost 6 mån eft. bäst före

Hur man lagrar föda
Strångsjö
Inlägg: 519
Blev medlem: 02 mar 2020 23:09
Ort: Söder om Svealand

Ost 6 mån eft. bäst före

Inlägg av Strångsjö »

- Västerbotten, doft smak av plasthärdare

- Greve mild (arla), lite besk, bitter

- Kardinal, konstig doft men fin konsistens och
smak.

- Hushållsost (garant / gäsene), god doft, bra smak, visst
bett, fet i konsistensen. (sätter sig på hyveln)

- Port salut, arla. God smak, fin konsistens aningen smulig, luktar gott

Lagrat i 10-15 grader
Strångsjö
Inlägg: 519
Blev medlem: 02 mar 2020 23:09
Ort: Söder om Svealand

Re: Ost 6 mån eft. bäst före

Inlägg av Strångsjö »

Fortsätter..

Påsen kring Kvibilles mjuka cheddar sväller upp som en ballong, när jag lagrar
i 10-15 gr.

"Hållbarhet 70 dagar"

"Ingredienser Pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, löpe, konserveringsmedel E251, E202."

https://www.arla.se/produkter/kvibille/ ... 0g-492911/

Så, för längre lagring undvik vattniga ostar, alt. planera att lagra kortare tid och
beräkna mognadstiden.

Till mjuka ostar hög vattenhalt räknar jag port salut, danbo, mammen, svarta sara,
gamle ole m.fl.

havarti är jag osäker på.
Skriv svar

Återgå till "Lagring"