...och den ger en mycket mild fin smak i dressingar och en fin "nötaktig" smak när man steker i den!
Fett
Re: Fett
“That rifle on the wall of the labourer's cottage or working class flat is the symbol of democracy. It is our job to see that it stays there.”
-George Orwell
-George Orwell
Re: Fett
Förvarar en del Rapsolja i glasflaska som sen packats med syreätare i Mylar.
Förvarar det sen svalt, Tanken är att förhindra oxidation så mycket som möjligt och få max lagringstid
Rapsoljan är raffinerad som uppges ge längst hållbarhet
Men sen sker ju även härskning genom hydrolys där fett reagerar med vatten och bildar fettsyror.
Syrefri helt mörk förvaring hindrar väl inte detta?
Hur stor del av härskningsprocessen är oxidation och hur stor del hydrolys? Någon som vet nåt om det?
Förvarar det sen svalt, Tanken är att förhindra oxidation så mycket som möjligt och få max lagringstid
Rapsoljan är raffinerad som uppges ge längst hållbarhet
Men sen sker ju även härskning genom hydrolys där fett reagerar med vatten och bildar fettsyror.
Syrefri helt mörk förvaring hindrar väl inte detta?
Hur stor del av härskningsprocessen är oxidation och hur stor del hydrolys? Någon som vet nåt om det?
I started out with nothing, and still have most of it left
Re: Fett
Till vardags använder jag endast kallpressad rapsolja, nötig, rund och god i smaken, gyllengul.
Steka, fritera, billig rapsolja
Matlagning, Valio eller Arlas smör
Tycker svensk kallpressad rapsolja utklassar olivolja, en del anhöriga är som besatta av olivolja, jag protesterar
God kväll, tack för tipsen,
Steka, fritera, billig rapsolja
Matlagning, Valio eller Arlas smör
Tycker svensk kallpressad rapsolja utklassar olivolja, en del anhöriga är som besatta av olivolja, jag protesterar
God kväll, tack för tipsen,
Re: Fett
Då jag inte har en aning om riktig lång lagring av matfett, ingen annan verkar veta, lutar jag åt att lagraxsive skrev: ↑05 mar 2020 23:46 Förvarar en del Rapsolja i glasflaska som sen packats med syreätare i Mylar.
Förvarar det sen svalt, Tanken är att förhindra oxidation så mycket som möjligt och få max lagringstid
Rapsoljan är raffinerad som uppges ge längst hållbarhet
Men sen sker ju även härskning genom hydrolys där fett reagerar med vatten och bildar fettsyror.
Syrefri helt mörk förvaring hindrar väl inte detta?
Hur stor del av härskningsprocessen är oxidation och hur stor del hydrolys? Någon som vet nåt om det?
på vinst förlust.
Kanske sänka ned i djup skogstjärn, gräva ned
-
- Inlägg: 975
- Blev medlem: 05 maj 2019 20:29
Re: Fett
Kokosfett för matlagning är ju inte det som finns i fyrkantiga paketen det är bara till för bakning/godis tillverkning. Matlagningsvarianten är det som sälj i glasburkar.
Ghee säljs som helkonserv med mycket lång hållbarhet, öppnad förpackning kan hålla upp till ett år i rumstemperatur.
MCT-oljan har också mycket lång hållbarhet även om den förvaras i rumstemperatur dock mörk förvaring-
Ghee säljs som helkonserv med mycket lång hållbarhet, öppnad förpackning kan hålla upp till ett år i rumstemperatur.
MCT-oljan har också mycket lång hållbarhet även om den förvaras i rumstemperatur dock mörk förvaring-
-
- Inlägg: 975
- Blev medlem: 05 maj 2019 20:29
Re: Fett
MCT-olja ska finnas hos ica i alla fall i deras större butiker. Det är en renare variant av kokosolja. Eller vissa är gjorda av palmolja men de kan man undvika.
Re: Fett
Kallpressad Kokosolja kan hålla 5-6 år efter bästföre märkning läste jag.
Enligt Quality First International Inc ?
Vad tror ni om det?
Källa länken nedan:
http://www.foodprepper.com/which-cookin ... ongest.php
Jag kommer inte åt Länken som finns på sidan där. Kanske andra gör?
Mörkt och Svalt förvarat i Oöppnad burk antar jag dom menar.
Alla bör ju ha fett med i Matpreppingen.
Eftersom mycket av det som långtidslagras är ju så himla fettsnålt.
MCT Olja ? Priser ? Aldrig hört ens
Kallpressad Kokos-olja kan ju vara värt lagra. Köpa mindre burkar ett par ?
Chansa att de håller 3år minst ? Man kan ju öppna en liten burk sådant 3år efter bästföre för att kika hur det är.
Öppnad håller de ca 1 år normalt. En som paserat bästföre kanske håller par månader bara?
Därför kan det vara smart ha några mindre förpackningar ?
Allt beroende på hur många man är givetvis med.
Raps olja 3 liter stormarknad kostar inte mycket. Rotera eller byta flaska varannat år kanske?
Då tänkte vi förvara det Svalt och helt mörkt !
Det är mycket viktigt när det gäller oljor har jag läst lite här och var att det förvaras svalt och helmörkt.
Enligt Quality First International Inc ?
Vad tror ni om det?
Källa länken nedan:
http://www.foodprepper.com/which-cookin ... ongest.php
Jag kommer inte åt Länken som finns på sidan där. Kanske andra gör?
Mörkt och Svalt förvarat i Oöppnad burk antar jag dom menar.
Alla bör ju ha fett med i Matpreppingen.
Eftersom mycket av det som långtidslagras är ju så himla fettsnålt.
MCT Olja ? Priser ? Aldrig hört ens
Kallpressad Kokos-olja kan ju vara värt lagra. Köpa mindre burkar ett par ?
Chansa att de håller 3år minst ? Man kan ju öppna en liten burk sådant 3år efter bästföre för att kika hur det är.
Öppnad håller de ca 1 år normalt. En som paserat bästföre kanske håller par månader bara?
Därför kan det vara smart ha några mindre förpackningar ?
Allt beroende på hur många man är givetvis med.
Raps olja 3 liter stormarknad kostar inte mycket. Rotera eller byta flaska varannat år kanske?
Då tänkte vi förvara det Svalt och helt mörkt !
Det är mycket viktigt när det gäller oljor har jag läst lite här och var att det förvaras svalt och helmörkt.
Har Dyslexi.
Gillar Prepping
Ogillar Förrädare
Gillar Prepping
Ogillar Förrädare
Re: Fett
Mörk Chocklad för bakning är fett
Du kan säkert äta det 5år efter bästföre har jag hört.
Stämmer det ?
Nötter är feta vissa. Vilka ?
Extra Virgin Olive Oil
Det stöter man ofta på när man läser här och där.
Bäst fett lagring kan vara
1 Mörk Chocklad
2 Cocosnötolja
3 Oliv Olja
Frågan är vilka fabrikat som har seriösa Produkter ?
Mörk Chocklad måste skilja åt mycket `? Endel har mycket Mjölk och annat i som inte tål Långvarigt ?
Kakao Pulver håller länge. Men hur är det med fett?
Var inte blyga.
Dela med vad ni vet och kan ?
Tack
Du kan säkert äta det 5år efter bästföre har jag hört.
Stämmer det ?
Nötter är feta vissa. Vilka ?
Extra Virgin Olive Oil
Det stöter man ofta på när man läser här och där.
Bäst fett lagring kan vara
1 Mörk Chocklad
2 Cocosnötolja
3 Oliv Olja
Frågan är vilka fabrikat som har seriösa Produkter ?
Mörk Chocklad måste skilja åt mycket `? Endel har mycket Mjölk och annat i som inte tål Långvarigt ?
Kakao Pulver håller länge. Men hur är det med fett?
Var inte blyga.
Dela med vad ni vet och kan ?
Tack
Har Dyslexi.
Gillar Prepping
Ogillar Förrädare
Gillar Prepping
Ogillar Förrädare
Re: Fett
Mörk choklad, som bara är äkta choklad, har längre hållbarhet än man härdar ut. 10, 20 eller 50 år är inte orimligt för mörk choklad som lagras mörkt och svalt. Kan bli lite vita skiftningar på den men det är ingen fara. Källan är en extremt chokladkunnig och chokladintresserad bekanting som sällan uttalar sig om choklad utan att ha ordentligt med underlag. Typ är med i chokladklubbar, VIP-kort på chokladmuseum och provningar och åker på chokladresor som andra åker på vinresor. Mörk blockchoklad lagrar jag, efter råd.
Slumpen är inte din vän, och solo fungerar inte i längden.
Ni siquiera un diente de león puede manejar todo.
Collapse now, and avoid the rush!
Ni siquiera un diente de león puede manejar todo.
Collapse now, and avoid the rush!