hardtack

Matlagning i praktiken
Användarens profilbild
bastard
Inlägg: 10334
Blev medlem: 25 apr 2019 23:20
Ort: South of Heaven

hardtack

Inlägg av bastard »

https://en.wikipedia.org/wiki/Hardtack
eller skeppsskorpor o.s.v

fastnade för att dom hadde extrem hyllivslängd

enkelt att göra
vetemjöl vatten och salt

ska ha det som allternativ ihop med mina petflaskor som har passande ingridienser
kiss, keep it simple stupid
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå
Användarens profilbild
maskros
Inlägg: 2995
Blev medlem: 05 maj 2019 19:45

Re: hardtack

Inlägg av maskros »

Ungefär samma som pasta?
Slumpen är inte din vän, och solo fungerar inte i längden.
Ni siquiera un diente de león puede manejar todo.
Collapse now, and avoid the rush!
Användarens profilbild
reboot
Inlägg: 1280
Blev medlem: 08 maj 2019 00:08

Re: hardtack

Inlägg av reboot »

maskros skrev: 17 nov 2019 00:00 Ungefär samma som pasta?
Eller knäckebröd / tunnbröd. Har haft sånt åratal i skafferiet utan degradering.
Rätt unika brödsorter för Sverige och lite mer lättuggat än rena skeppsskorpor, om man inte blöter upp.
”There is always more than one cockroach in the kitchen” - David Rosenberg

“The best way to predict your future is to create it.” - Dan Miller.
Ursus

Re: hardtack

Inlägg av Ursus »

Om man vill goa upp hardtack lite grann kan man lägga till lite mjölkpulver, honung, socker eller dylikt. Sänker hållbarheten, men blir behagligare att äta. Brukar ha sådana fulingar i packningen då jag är ute i bushen. Bra extraföda för att dryga ut dagarna.
Användarens profilbild
xsive
Inlägg: 2507
Blev medlem: 28 apr 2019 12:54

Re: hardtack

Inlägg av xsive »

Med bara mjöl och vatten blir det ju väldigt kompakt.
Alternativ med rågmjöl och lite surdeg plus ev liiite sötning för få lite mindre kompakt men ändå torkat till skorpor?
Men visst då är det inte hardtack längre och utanför trådens ämne...
I started out with nothing, and still have most of it left
Skriv svar

Återgå till "Matlagning"