Stationär grill/kök

Här pratar vi om hur vi får igång våran brasa och hur den hålls igång. Alltså hur man planerar för den i olika scenarios och vilken typ av brasa man använder i olika situationer, etc.
Obstinat
Inlägg: 467
Blev medlem: 10 maj 2019 18:19

Stationär grill/kök

Inlägg av Obstinat »

Efter tips har jag omvandlat en kasserad tvättmaskin eller rättare sagt dess trumma som är rostfri till en alldeles ypperlig grill/köksspis. Blir väldigt bra drag IOM alla hål i trumman. Matar trumman med björkved o får upp en bra glödbädd relativt snabbt! Förfinade det hela genom att nyttja botten på ett gammalt expanderkärl med rund botten. Svetsade ditt ett par handtag o fick mig en wok/stekhäll. Mätte upp en temperatur på runt 280 c i botten på woken.... :D

Ännu inte provat att laga till något utan det får bli till sommaren. Expanderkärlet bör inte vara galvat.... :-g

Ps Behöver nog inte poängteras men tanken är att nyttja den utomhus! :mrgreen:
Användarens profilbild
maskros
Inlägg: 3010
Blev medlem: 05 maj 2019 19:45

Re: Stationär grill/kök

Inlägg av maskros »

Obstinat skrev: 09 apr 2021 14:29 Ps Behöver nog inte poängteras men tanken är att nyttja den utomhus! :mrgreen:
Varför då?




























;)
Slumpen är inte din vän, och solo fungerar inte i längden.
Ni siquiera un diente de león puede manejar todo.
Collapse now, and avoid the rush!
Skriv svar

Återgå till "Brasan (Lägerelden)"