Bra böcker

Här kan det skrivas om tex: litteratur, filmer, sällskapsspel
Användarvisningsbild
Marie
Inlägg: 620
Blev medlem: 29 apr 2019 21:28
Ort: Cyberspace

Re: Bra böcker

Inlägg av Marie »

Ursus skrev:
21 okt 2021 17:53
@Marie

Njeeh, kanske om tjugo-trettio år när min kunskap verkligen är konsoliderad och stadig och det inte råder någon tvivel i mitt eget huvud om vad som fungerar eller inte. Och om jag fortfarande har detta intresse. En faktabok skall skrivas på saker som prövats, prövats och åter prövats under en lång tid. De bästa uteböckerna är skrivna är 50+ gubbar som har levt utomhus en livstid.

Tyvärr är det mesta som kommer ut idag skrivet av yngre förmågor som söker snabb "fame and glory" och rider på natur-renässansen som har drabbat världen helt plötsligt. Ofta kan man ganska snabbt se vilken berömd uteprofil som har influerat dem mest; på kläder, utrustningsval, vokabulär och metoder. När någon istället är lite excentrisk och har en personlig touch på allt så är det oftast en person som har ansamlat en bred kunskap från flera källor och smält ihop dem med egna åsikter. Sådana personer skall man lyssna på. Jag är inte där ännu, och det vet jag inte om jag kommer att vara någonsin.

Under tiden är mina videos och inlägg bara ett långt "work in progress" och ett kreativt utlopp. Även om jag försöker göra mitt bästa för att hålla saker och ting faktafyllt och beprövat så kan jag motbevisas av andra och av mig själv i framtiden. Så folk får ta det för vad det är. Jag utger mig inte för att vara annat än en hobbyist; men allt jag säger och skriver kan jag stå bakom till hundra procent med praktik :)
Du ser, det är fler som tycker lika. :)
Du kanske ska fundera liite på saken iallafall.. :up: :up: :up: :up: :up:

Sedan är det en styrka att inse att man inte kan allt... Många som skriver har gjort efterforskningar o kanske aldrig testat dem skarpt.. Men många av dem som skriver "how to" saker tror att just de kan allt..
Det är en styrka att säga, "jag tror det är så här" än att säga. "Så här är det"
Av det jag sett dig skriva och filmer, så gillar jag din stil.. den är äkta så att säga.

Så seriöst.. fundera på det 8-) :up: :hug:
Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid att genomföra.
Att det blir som det blir, beror på att man gör som man gör, om man inte hade gjort som man gjort, så hade det inte blivit som det blev. ;)
Life is a bitch!!!
Användarvisningsbild
entropi
Inlägg: 707
Blev medlem: 06 maj 2019 05:32

Re: Bra böcker

Inlägg av entropi »

Sverige i krig. Ryskt anfall 2023 låter precis som något i min smak. Jag var med i MHB tidigare, men orkar inte med att deras affärsmodell går ut på att man aktivt ska avbeställa produkter så jag gick ur.

Finns det något sätt att köpa den tex begagnad så är jag intresserad.
Hope is not a strategy
Användarvisningsbild
Ursus
Inlägg: 1283
Blev medlem: 07 maj 2019 16:24
Ort: Thule

Re: Bra böcker

Inlägg av Ursus »

Tackar för uppmuntran! Men nok är inte aktuellt just nu. Att skriva seriöst tar tid som jag inte har, och ork som jag inte heller har. Vill jag göra det så vill jag göra det rätt på en gång. Under tiden har jag dokument där jag skriver ned kunskapsbanken allt eftersom, bara för att behålla observationer och slutsatser i skriftlig form. Men att göra det till ett verk är ett mer omfattande projekt.
Mina videokanaler:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXOJE4 ... owXT9jAXDQ (Ursus Praeparatus)
Vimeo (camotest och gamla videor): https://vimeo.com/user66557534
Timmerstugan
Inlägg: 33
Blev medlem: 08 okt 2021 14:27

Re: Bra böcker

Inlägg av Timmerstugan »

Skriv svar