Packat lite mer skafferimat i Mylarpåsar
Ett par 20l tunnor med större påsar denna gång.
2 Mylarpåsar placerades först tomma i tunnan bredvid varandra och fylldes sen med 8kg Gula ärtor i vardera.
Försegling med plattång direkt i tunnan.
Först värmeförsegla 80% av pås-toppen, sen i med några syreätare, sen minimera luft och försegla resten.
Utöver ärtor i tunna kompletterades med 30g timjan, 30g krossad svartpeppar och 0,5kg salt.
51.200kcal i tunnan
3.520g protein.
Matvarukostnad för en tunna 251kr
Tag en 100-liters gryta

och fyll med 50l vatten.
Blötlägg i ärtorna till nästa dag
och så vidare..
Komplettera om möjligt med några kg lök och morötter som får koka med.
Fläsk om det finns att tillgå

- 5f8a81c2f1dd0413431717.jpg (19.98 KiB) Visad 3115 gånger