Vi använder mycket grädde. Visserligen som lyx, men nu när det är matkris på gång så undrar jag om någon vet hur man kan lagra grädde i ett år eller mer? Tror det kan bli en rejäl guldkant att ha såna lyxsaker som grädde om det blir surare framöver.
Har försökt frysa in den, men det blir inte bra.
Köper laktosfri grädde som verkar hålla lite längre, men jag vill ha längre hållbarhet än så. En kossa vill jag inte ha ansvar för
Idèer? Vad tror ni händer om man kokar in grädden i tryckkokaren? Är nästan lite sugen att testa.
Lagra grädde
Re: Lagra grädde
Kan tyvärr inte ge direkt svar men kan kommentera att sur gräddkaka är mums. Om grädden surnar alltså, har använt upp till 6-12 månader gammal grädde för detta. Funkar inte med öppnad förpackning för då möglar det hela iväg (eller så måste det vara färskare öppnad förpackning för detta ändamål).
För mina barns skull
Re: Lagra grädde
Prövat vispa pulvermjölk? Vet inte om det fungerar men kan vara ett förslag.entropi skrev: ↑04 apr 2022 16:50 Vi använder mycket grädde. Visserligen som lyx, men nu när det är matkris på gång så undrar jag om någon vet hur man kan lagra grädde i ett år eller mer? Tror det kan bli en rejäl guldkant att ha såna lyxsaker som grädde om det blir surare framöver.
Har försökt frysa in den, men det blir inte bra.
Köper laktosfri grädde som verkar hålla lite längre, men jag vill ha längre hållbarhet än så. En kossa vill jag inte ha ansvar för
Idèer? Vad tror ni händer om man kokar in grädden i tryckkokaren? Är nästan lite sugen att testa.
EDIT: Det finns visst också gräddpulver. Eller rättare sagt fanns.
https://www.naturkompaniet.se/friluftsm ... r-2000373/
слава україні - на хуй путін!
Re: Lagra grädde
Hm, nej inte provat men jag har sökt på nätet, och det verkar gå att fluffa till pulvermjölk en stund. Så för vissa tillämpningar kanske det går bra. Men tydligen måste vispar och kärl vara rejält kallt, så det fungerar nog bara när man har frysen igång.Skymning skrev: ↑04 apr 2022 17:24 Prövat vispa pulvermjölk? Vet inte om det fungerar men kan vara ett förslag.
EDIT: Det finns visst också gräddpulver. Eller rättare sagt fanns.
https://www.naturkompaniet.se/friluftsm ... r-2000373/
Survival
Honor
Liberty
Honor
Liberty
-
- Inlägg: 978
- Blev medlem: 05 maj 2019 20:29
Re: Lagra grädde
Både arla och kelda har grädde med lång hållbarhet. Keldas håller i 90 dagar enligt förpackningen och den går att vispa.
Ett oöppnat paket grädde av vanlig vispgrädde håller 1-3 veckor över bästföre datum om paketet är oöppnat.
Ett oöppnat paket grädde av vanlig vispgrädde håller 1-3 veckor över bästföre datum om paketet är oöppnat.
Re: Lagra grädde
Beroende på vad "du ska ha den till" så kan det ju finnas andra alternativ.
kokosgrädde på burk kan vara rätt trevligt att ha, men om du ogillar kokos-smak så lär det ju inte vara ett alternativ.
kokosgrädde på burk kan vara rätt trevligt att ha, men om du ogillar kokos-smak så lär det ju inte vara ett alternativ.
I intend to live forever, or die trying to
Re: Lagra grädde
Tack för alla tips!
Jag tror jag helt enkelt håller några frysta, sen har någon månads behov på lager. Funkar det så funkar det, annars får vi klara oss utan lyxen.
Jag tror jag helt enkelt håller några frysta, sen har någon månads behov på lager. Funkar det så funkar det, annars får vi klara oss utan lyxen.
Survival
Honor
Liberty
Honor
Liberty
Re: Lagra grädde
vad händer om man fryser grädde? går det inte att vispa? vill komma ihåg att jag fryste in matlagningsgrädde för några år sedan, och de brukade fungera till matlagning efter att man tinade upp dem. kanske att de skiktade sig en aning. annars finns grädde med lång hållbarhet för ett par månader framåt
Re: Lagra grädde
Det går att frysa in olika sorters grädde som vispgrädde, matlagningsgrädde och kaffegrädde. Tyvärr kan du inte vispa grädden eller använda den i kaffet efter att den har varit fryst, men den går bra att använda i matlagning. Frys in grädden i kuber så att du lätt kan ta fram och använda när det är dags att laga mat. Det går också att frysa in vispad grädde. Grädden blir lite torr efter att ha varit fryst, men blir bra efter omrörning.
https://www.ica.se/buffe/artikel/frysa-in-mat/
слава україні - на хуй путін!
Re: Lagra grädde
Tänk på att fett inte fryser på samma sätt som vatten. Ju fetare livsmedel, ju kortare hållbarhet i fryst tillstånd. Grädde på 40% ska nog inte ligga för länge i frysen. Fettet härsknar. Får jag grädde över, vilket jag sällan får, då jag älskar grädde, så fryser jag in den som "iskuber" och använder dessa sedan i matlagningen.
“That rifle on the wall of the labourer's cottage or working class flat is the symbol of democracy. It is our job to see that it stays there.”
-George Orwell
-George Orwell