Kvantiteten är en kvalitet...

preppernurse
Inlägg: 148
Blev medlem: 04 jan 2022 11:58

Re: Kvantiteten är en kvalitet...

Inlägg av preppernurse »

Man kan nog aldrig ha för mycket sårvårdsmaterial.

Hur mycket som går åt beror helt på vad det är för sår och hur ofta det ska läggas om men generellt klarar de flesta normala mindre skärsår sig med omläggning 1-3 gånger i veckan, om de inte sitter på fingrarna, då brukar det bli dagligen, mest för att man sliter på förbanden när man använder händerna hela dagarna.

Lägger man om ett sår med Sorbact plåster och såret sitter på ett ställe som inte sliter på förbandet så det lossar så behöver det bara läggas om 1 gång i veckan om inte förbandet är synligt smutsigt eller ser mättat ut av blod/sårvätska, finns studier på att sådana plåster/förband kan sitta i upp till 20 dagar utan att det försämrar sårläkningen eller leder till infektion. Dock inte rekommenderat att vänta så länge mellan omläggningarna.

Kraftigt vätskande sår kan behöva läggas om 2 gånger om dagen om det vill sig illa.

Generellt kan man säga att om inte förbandet är smutsigt, inte ser ut att vara mättat av blod/sårvätska och det inte kliar/svider eller luktar från omläggningen så behöver det inte läggas om, om det inte har gått mer än 4 dagar sedan det senast lades om, då kan det vara dags att tvätta såret och byta förband för säkerhets skull.
Utan snus försmäktar vi i detta land
Dancecommander
Inlägg: 430
Blev medlem: 05 maj 2019 19:51

Re: Kvantiteten är en kvalitet...

Inlägg av Dancecommander »

Alla arbetsplatser har väl förbandstavlor, de är gratis.
”It is not the evil itself which is horrifying about our times - it is the way we not only tolerate evil, but have made a cult of positively worshiping weakness, depravity, rottenness and evil itself”. George Lincoln Rockwell
Skriv svar