solitstate batteri

Energiproduktion och energihushållning för bostaden.
Hur gör vi för att nå självförsörning i detta viktiga ämne?
Användarens profilbild
bastard
Inlägg: 10597
Blev medlem: 25 apr 2019 23:20
Ort: South of Heaven

solitstate batteri

Inlägg av bastard »

https://www.nyteknik.se/elbilar/vws-fra ... et/4225321

"Det har länge pratats om fördelarna med solid state-batterier, batterier med fast fas elektrolyt. Löftet har varit längre räckvidd, kortare laddtider och hög säkerhet. Toyota ligger långt framme i utvecklingen, men det gör även Volkswagens partner Quantumscape.

Det amerikanska företaget har tagit fram ett batteri som VW:s batteriföretag Powerco nu testat utförligt. Resultatet är upplyftande och efter mer än 1 000 laddcykler av ett batteri med kapacitet att ge en elbil en WLTP-räckvidd på 500-600 km – var degraderingen knappt märkbar.

Europa satsar på batterifabriker – här är de största projekten
I slutet av testet hade batteripacket fortfarande 95 procents kapacitet vilket innebär att det i en tänkt bil då skulle ha körts över 50 000 mil och fortfarande ha snudd på full prestanda kvar.

– Det här är väldigt upplyftande resultat som visar potentialen i solid state-celler. Det slutgiltiga resultatet kan leda till batterier som klarar långa räckvidder, kan laddas supersnabbt och som praktiskt taget inte åldras. Vi är övertygade av solid state-celler och fortsätter att arbeta så snabbt som möjligt med vår partner Quantumscape för att nå serieproduktion, säger Frank Blome, chef för Powerco i ett uttalande.

Överträffar industristandard
Robusthet är en av de viktigaste parametrarna vid utveckling av nya batterier och i industrin är målet att celler ska klara 700 cykler utan att tappa mer än 20 procent av sin kapacitet. I det test som Powerco genomförde vid sin anläggning i Salzgitter – klarade solid state-batterierna kraven utan några som helst problem.

Testcellerna som användes bestod av 24 lager, vilket korresponderar mot det man planerar att använda i serietillverkningen. Nästa steg i utvecklingen blir nu att titta på tillverkningsprocessen och hur den kan skalas upp.

Powerco har tagit fram sin modulära ”unified cell” som koncept och att sätta in solid state-celler i detta ska inte vara några problem. Dock avslöjar vare sig Powerco, VW eller Quantumscape någon tidsram för när serieproduktion kan dra igång. "


klart intressant för batteribank för energi i huset
återstår att se långtidshållbarheten, och prislappen med
och när dom börjar massproduceras
kiss, keep it simple stupid
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå

Återgå till "Energi"