Glaskross

Hur mycket bär du med dig egentligen, eller du är bara lite mullig?
Användarens profilbild
deadrabbit
Inlägg: 957
Blev medlem: 28 apr 2019 09:39

Glaskross

Inlägg av deadrabbit »

Är det någon som bär glaskross till vardags? Själv fick jag på jobbet av modell resqme en glaskross och bälteskärare som hänger med varje dag i ryggsäcken.
Då till en fråga klarar den annat än bilglas? Ex butiksfönster, biltvättar, föreningslokalen mm där det skiftar från 1-3glas.
3-3-3 Radio Plan
Användarens profilbild
Marie
Inlägg: 2939
Blev medlem: 29 apr 2019 21:28
Ort: Linköping

Re: Glaskross

Inlägg av Marie »

Glas som glas utom skottsäkert, vandalsäkert, laminerat och armerat :)
Bilar har som ugnsformar härdat glas.. dessa blir till tusen småbitar... ohärdat glas som är i fönster, vaser och dricksglas mm. är oftast ohärdat och går sönder i skärvor.. dessa har en förmåga att vara lite flexibla.
Framrutan i bilen är laminerat flerlagers glas som är härdat men beter sig lite som ohärdat, då det blir långa sprickor istället för ett tiotusenbitars pussel.. men det är lamineringens effekt.
1, 2, 3, 4 glasfönster är alla lika, då enda skillnaden är att det är gas mellan lagren på de som är flerglas, men är fortfarande ohärdat glas som går sönder i skärvor..... ett slag för varje lager helt enkelt... eller en fet sten som tar alla i ett svep. :sneaky:
Vandalsäkert och skottsäkert är typish samma sak, men tjockleken skiljer.. Vandalsäkert står emot luftgevär och salongsammo .22 eller vad den kallas... Ni vet jag kan inget om vapen. :lol:
Men det glaset (tror jag) har en annan mixning när de blandar glasmassan.. samt skottsäkra är dessutom flerlagers laminerade.

Jag tror jag fick till detta rätt.... Rätta mig mer än gärna om jag har fel. 8-) :up:
Marie: Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid att genomföra.
Under belägring: "Assumption is the mother of all fuck ups" = kolla fakta/fråga
Road House: "Always be nice..... until it's time to not be nice"
Hallabaloo
Inlägg: 61
Blev medlem: 12 mar 2023 00:48

Re: Glaskross

Inlägg av Hallabaloo »

En glaskrossare funkar väl bara på härdat glas. Typ bilrutor och dom på tåg. Butiksfönster ska väl vara laminerade nuförtiden, är dom gamla är det nog vanliga planglas och då är det nog effektivare att ta valfri sak som är lite större att krossa med.
Skriv svar

Återgå till "Det du alltid bär med dig. (EDC)"