Inte att förakta är marmelad.
Kommersiell marmelad har hållbarhet på ett par år enligt BF och i praktiken längre än det.
Till skillnad från vad som står på förpackningen så går det alldeles utmärkt att låta det stå i rumstemperatur efter öppning i åtminstone ett par veckor.
Hemmagjord kan vara lite svårare att bedöma hållbarhet på, men har nyligen ätit sådan apelsinmarmelad som gjordes i februari. Inga problem. Förvarad i kyl fram tills öppning, därefter rumstemperatur.
långtidslagringsbara livsmedel
Hur man lagrar föda
- Björngrillarn
- Inlägg: 159
- Blev medlem: 02 okt 2024 20:30
- Ort: Septentrio
Re: långtidslagringsbara livsmedel
Inlägg av Björngrillarn »
"I wish I had argued more on the internet", said nobody ever on their deathbed.
Hoppa till
- Allmänt
- ↳ * * * * * BÖRJA DIN HEMBEREDSKAP/PREPPING HÄR * * * * *
- ↳ Anslagstavlan
- ↳ Brasan (Lägerelden)
- ↳ Bästa versionen av dig
- ↳ Ekonomi
- ↳ Erfarenheter
- ↳ Familj,vänner, folk man känner och pöbeln.
- ↳ Ljugarbänken
- ↳ Länkar till prepprelaterade saker
- ↳ Mediakontakt
- ↳ Nyheter
- ↳ Prepper relaterat tidsfördriv
- ↳ Tips på olika kampanjer, reor, utförsäljningar
- ↳ Överlevnadstänkande
- Utrustningen
- ↳ Ryggsäcken (BOB)
- ↳ Det du alltid bär med dig. (EDC)
- ↳ Ficklampan och annan buren belysning.
- ↳ Fordon
- ↳ Förrådsställd utrustning
- ↳ Klingan
- ↳ Kommunikation, Larm, Övervakning
- ↳ Sjukvårdsmaterial
- ↳ Digital prepping
- ↳ Övrig utrustning
- Mat dryck och lagring av därav
- ↳ Djurhushållning
- ↳ Lagring
- ↳ Matlagning
- ↳ Odling
- ↳ Medicinal och nyttoväxter
- ↳ Slakt
- ↳ Vatten
- ↳ Preppmatlänkar
- Bostaden (eller BOL)
- ↳ Bostadslänkar
- ↳ Energi
- ↳ Gården
- ↳ Huset på landet
- ↳ Lägenheten
- ↳ Radhuset
- ↳ Villan i staden
- ↳ Tillflykten (BOL)
- Jakt och fiske
- ↳ Bushcrafting
- ↳ Fällor
- ↳ Hunden
- ↳ Kläder
- ↳ Fiske, spön och nät
- Gör det själv (GDS)
- ↳ Bygga och renovera
- ↳ Meka
- ↳ Smide
- ↳ Sömnad
- ↳ Analogt tekniksnack
- ↳ Digitalt tekniksnack
- ↳ 3D-Skrivare, fräsning, svarvning, CAD
- ↳ Tips & trix
- Forumet
- ↳ Ordlista