Sida 6 av 11

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 18 apr 2022 21:16
av Skymning
Mountain House frystorkade äppelpaj, gick ut 2020. Smakade okej, konsistensen var skum, men kan bero på att jag doserade fel mängd vatten eller inte lät det dra in vatten tillräckligt länge.

Min erfarenhet av frystorkad mat är att vissa rätter går bra bortom bäst före datum och annat smakar apskit 3 månader efter.

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 02 jun 2022 20:01
av maskros
Personbästa!
Hittade i kylskåpet en burk lingonsylt BF2016, öppnad - jag vet inte när. Åt rikligt till dagens lunch av fryst hamburgerkött BF 2020 och potatis. Mår prima! :lol:

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 02 jun 2022 20:19
av Ursus
maskros skrev: 02 jun 2022 20:01 Personbästa!
Hittade i kylskåpet en burk lingonsylt BF2016, öppnad - jag vet inte när. Åt rikligt till dagens lunch av fryst hamburgerkött BF 2020 och potatis. Mår prima! :lol:
Vila i frid, maskros! ' :lol: Vi skall aldrig glömma dig!

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 02 jun 2022 21:37
av maskros
Då kände jag mig modigare när jag åt frysta räkor BF 2019 häromdagen. 8-)

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 09 aug 2022 11:49
av Preppad212121
Glömde två nyköpta Bregott framme igår kl. 15 till 7.30 idag.

Smör ska ju klara sig bra i rumstemperatur, men det är ju inte en ren smörprodukt.

Bör jag kasta för att inte riskera sjukdom vid eventuell tillväxt av någon patogen, eller kan det vara lugnt att äta?

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 09 aug 2022 13:13
av bokmalen
Preppad212121 skrev: 09 aug 2022 11:49 Glömde två nyköpta Bregott framme igår kl. 15 till 7.30 idag.

Smör ska ju klara sig bra i rumstemperatur, men det är ju inte en ren smörprodukt.

Bör jag kasta för att inte riskera sjukdom vid eventuell tillväxt av någon patogen, eller kan det vara lugnt att äta?
Ingen fara om du inte doppat skumma/lortiga saker i dem.
Förutom vid värsta varmaste sommaren så har vi alltid bregottet stående framme, och har aldrig haft några problem.
Nu kan vi ju i och för sig bränna igenom en förpackning på en vecka så riktigt gammalt hinner det ju aldrig bli.
Men om du har haft en oöppnad förpackning framme ett tag så är det absolut ingen fara.

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 09 aug 2022 19:32
av maskros
Preppad212121 skrev: 09 aug 2022 11:49 Bör jag kasta för att inte riskera sjukdom vid eventuell tillväxt av någon patogen, eller kan det vara lugnt att äta?
Bregott består av smör, rapsolja, vatten, salt, A- och D-vitamin. Vet inte om vitaminerna kanske tappar lite men smöret säger du själv är ok, rapsolja har jag i flaskor i rumstemperatur i månader utan problem. Dessutom inget i det som kan bli farligt.

Förutom konserver är det få saker (om någon?) som är farlig om det från början är avsett som mat och sen luktar, smakar och ser ok ut.

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 09 aug 2022 20:22
av lupl
En burk vita bönor bäst före 2016, smakade ok. Bevisligen överlevde jag. Kokade ordentligt.

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 10 aug 2022 20:04
av lupl
Slarvigt av mig… Men hittade en påse Bolognese Vegetarisk Blåband.. bäst före datum 2012-04-06.
Tittade … luktade.. smakade.. åt … får se om jag överlever…

Re: Vad har du provsmakat denna vecka?

Postat: 28 aug 2022 14:47
av maskros
Basmatiris, bäst före 2012 (alltså 10 år efter BF) som lagrats i en vanlig 10 l-dunk från Biltema, Jula eller något sånt. Stått mörkt i 5-25 C (varierar under året).

Inga problem. En svag doft av "gammalt ris" men inget som på något sätt störde före tillagning och efter tillagning inte märkbart.