letar efter allternativ till blå bands currysås, pulver eller burk med lite hållbarhet
förslag?
god curry?
god curry?
kiss, keep it simple stupid
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå
Re: god curry?
Godaste curryn av alla sorter som finns i hyllan är denna!
Gör sen sås själv.
Fräs en tesked curry (efter önskad smak och styrka) i två matskedar rapsolja i en liten kastrull, lägg i en matsked vetemjöl och vispa runt lite så det blandar sig.
Sen slå på ungefär 2 dl stark kycklingbuljong (1 buljongtärning + 2 dl vatten) plus 1dl (pulver)mjölk eller en halv liten burk kokosmjölk.
Värm och vispa på (så det inte fastnar i botten) medans den tjocknar och späd med mjölk så den blir lagom tjock ev. smaka av med lite aromat och extra curry om den vart lite lankig. När den kokat upp så.....
Färdigt!
(Kan också pudra på lite av den här curryn på stekt ris med ägg. Skitgott)
Gör sen sås själv.
Fräs en tesked curry (efter önskad smak och styrka) i två matskedar rapsolja i en liten kastrull, lägg i en matsked vetemjöl och vispa runt lite så det blandar sig.
Sen slå på ungefär 2 dl stark kycklingbuljong (1 buljongtärning + 2 dl vatten) plus 1dl (pulver)mjölk eller en halv liten burk kokosmjölk.
Värm och vispa på (så det inte fastnar i botten) medans den tjocknar och späd med mjölk så den blir lagom tjock ev. smaka av med lite aromat och extra curry om den vart lite lankig. När den kokat upp så.....
Färdigt!
(Kan också pudra på lite av den här curryn på stekt ris med ägg. Skitgott)
”There is always more than one cockroach in the kitchen” - David Rosenberg
“The best way to predict your future is to create it.” - Dan Miller.
“The best way to predict your future is to create it.” - Dan Miller.
- deadrabbit
- Inlägg: 938
- Blev medlem: 28 apr 2019 09:39
Re: god curry?
https://www.kryddlandet.se/kryddor/cape ... ras-curry/
Många sorter finns väl inhyllan ute i handel. Länkar ovan de har även sriracha
Många sorter finns väl inhyllan ute i handel. Länkar ovan de har även sriracha
3-3-3 Radio Plan
Re: god curry?
Jag freestylar vilt när det gäller matlagning och min currysås är ytterligare en variant på det temat.
Täck botten på en kastrull med rapsolja eller den olja som finns hemma, en lagom skopa vetemjöl så det suger upp oljan, curry efter tycke och smak och lite salt. Vispa ihop och sätt det på plattan och häll i lite mjölk, när det börjar tjockna och koka så späd med mer mjölk och låt koka till lagom konsistens. Blir den för tjock så späd och låt koka upp. Den ska kännas lite för blaskig, den tjocknar efter när den kallnar lite och får stå till sig.
Saltet jag använder är flavacol, alltså sånt som används när det saltas popcorn på tivoli och varför, tja för att jag fick en hink i en bytesaffär mot en elreparation en sen kväll.
Täck botten på en kastrull med rapsolja eller den olja som finns hemma, en lagom skopa vetemjöl så det suger upp oljan, curry efter tycke och smak och lite salt. Vispa ihop och sätt det på plattan och häll i lite mjölk, när det börjar tjockna och koka så späd med mer mjölk och låt koka till lagom konsistens. Blir den för tjock så späd och låt koka upp. Den ska kännas lite för blaskig, den tjocknar efter när den kallnar lite och får stå till sig.
Saltet jag använder är flavacol, alltså sånt som används när det saltas popcorn på tivoli och varför, tja för att jag fick en hink i en bytesaffär mot en elreparation en sen kväll.
Innanför den kalla ytan klappar ett hjärta av sten,,,,,