Kina går in i en extremt farlig personkult

Nyheter som är relevanta för forumets inriktning
Användarens profilbild
reboot
Inlägg: 1188
Blev medlem: 08 maj 2019 00:08

Kina går in i en extremt farlig personkult

Inlägg av reboot »

Kina blir allt farligare och oberäknligare genom en utveckling av extrem personkult i kombination att sprida sina tentakler över hela världen genom "Belt & Road Initiative" samt hotet att införliva Taiwan med våld och "stölden" av South China Sea.
Jojje Olsson, bloggare och den främste kinakännaren i Sverige har genom en rad artiklar uppmärksammat den senaste obehagliga utvecklingen där.

Skolstart i Kina med “Xi Jinpings tänkande” i läroplanen

https://kinamedia.se/2021/09/01/skolsta ... aroplanen/

"I dag är det skolstart för majoriteten av Kinas grundskoleelever, som detta läsår ska studera ett helt nytt ämne: “Xi Jinpings tankar om socialism med kinesiska förtecken i en ny tidsera”.

Statliga kinesiska medier meddelade redan förra månaden hur “Xi Jinpings tänkande” ska inkorporeras i en rad ämnen, såväl i grundskolan som yrkesutbildning och högre lärosäten."


Xi, som sett till att göra om konstitutionen så att han sitter som "kejsare" på livstid försöker överträffa Mao för att stärka sin makt!
Xi blir genom den här utvecklingen allt farligare, då hans beslut blir allt mer irrationella och oövertänkta i sin maktfullkomlighet.

Prenumera gärna på Jojje Olssons nyhetsblogg om Kina för att följa utvecklingen! Mycket intressant som aldrig når mainstream media.
https://kinamedia.se/om-kinamedia/

F4AE97AB-0981-42DC-9939-5DB5A628AF27.jpeg
F4AE97AB-0981-42DC-9939-5DB5A628AF27.jpeg (68.72 KiB) Visad 397 gånger
Omslaget från några av de läroböcker som nu ska användas för att undervisa Kinas grundskoleelever i Xi Jinpings tankar om kinesisk socialism.
I'd rather be judged by 12 than carried by 6 .........

“The best way to predict your future is to create it.” - Dan Miller.