Vad hände med "Mat som håller länge" tråden?

Vad har ni för erfarenheter ni vill dela med er av?
Användarens profilbild
Skymning
Inlägg: 488
Blev medlem: 08 maj 2019 14:48

Vad hände med "Mat som håller länge" tråden?

Inlägg av Skymning »

Sökte efter tråden om "Mat som håller länge", men hittar inte den. Borttagen?

Eller fanns den på SweSurv forumet? Kommer inte ihåg.

Om någon vet var den är posta gärna en länk, sen kan tråden stängas.
слава україні - на хуй путін!
Användarens profilbild
hej
Inlägg: 45
Blev medlem: 05 feb 2020 19:37

Re: Vad hände med "Mat som håller länge" tråden?

Inlägg av hej »

För få medlemmar! Och de som finns här har en för hög beredskapsnivå för att dela med sig, inte av elakhet utan för att de tror att alla redan kan vad de vet, vilket kanske är sant här. :hm:

Men det finns ju nya och unga...

Vet inte om tråden finns här eller på Swedish Survivalist men jag saknar den med.

Startar en tråd om du vill.
Med det lilla jag vet!
///hej
Det är alltid för tidigt att ge upp!
Användarens profilbild
Marie
Inlägg: 2808
Blev medlem: 29 apr 2019 21:28
Ort: Linköping

Re: Vad hände med "Mat som håller länge" tråden?

Inlägg av Marie »

Den ligger här, men den fick annat namn här inne :)
(Långtidslagringsbara livsmedel) viewtopic.php?t=26
Marie: Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid att genomföra.
Under belägring: "Assumption is the mother of all fuck ups" = kolla fakta/fråga
Road House: "Always be nice..... until it's time to not be nice"
Användarens profilbild
hej
Inlägg: 45
Blev medlem: 05 feb 2020 19:37

Re: Vad hände med "Mat som håller länge" tråden?

Inlägg av hej »

Ris, gör sig självklart bäst i en syrefattig miljö, mylarpåsar och med syreätare, men om det ska konsumeras inom ett par år är det inte nödvändigt, näringsvärdet och hållbarheten kommer att vara tillräckligt med torr förvaring.
Håll inte på att krångla till det i onödan, det är inte om tjugo år du behöver det.

Pasta, i inköpsförpackning, enligt märkning, men ingen fara förknippad med att äta den senare.

Bönor, torkade, upp till ett par år efter utgångsdatum men med lägre näringsvärde allt efter tiden går.
Bönor, konserverade, håll BF datum någotsånär, ett par månader är OK om de förvarats svalt.

Tomatkonserver åldras långsamt.

Köttkonserver kan man vara försiktig med efter utgångsdatum om man inte vet hur de förvarats!

Ägg, sex-sju-åtta veckor, mer om de behandlas med natriumsilikat, närmare ett år!

Alla typer av konserver såklart, datummärkta, men funkar oftast längre om de varit kylförvarade!

När det gäller köttkonserver, här gäller datum, kortare om de varit frysta till och från under lång tid, inte näringsmässigt eller farligt men förändrade...köttkonserv som tappat vakuum skall slängas!

Har du inte en jordkällare, kolla upp vad en "stuka förvaring" är!
vettigt att förvara rotfrukter i.

Efter snart 20 år på ss vet jag att här finns bra folk med erfarenhet.
Jag hoppas att de fyller på med mer grundläggande kunskap!

Till alla etablerade...
Nytt folk är bra folk!
Det är bra om de känner sig välkomna!

///hej
Det är alltid för tidigt att ge upp!
Användarens profilbild
Skymning
Inlägg: 488
Blev medlem: 08 maj 2019 14:48

Re: Vad hände med "Mat som håller länge" tråden?

Inlägg av Skymning »

Den här tråden skulle vara låst. Tyckte att Bastard stängde den för någon dag sedan.

Fortsätt inte i den här tråden utan använd den andra.
слава україні - на хуй путін!
Användarens profilbild
bastard
Inlägg: 10523
Blev medlem: 25 apr 2019 23:20
Ort: South of Heaven

Re: Vad hände med "Mat som håller länge" tråden?

Inlägg av bastard »

nix, men det är en fördel att ha en aktiv tråd, när ni hittar något som borde göras så anmäl tråden så ordnar vi det om det är lämpligt, en anmälan ser vi snabbare än att man råkar kolla på tråden efter några dagar
kiss, keep it simple stupid
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå
Låst

Återgå till "Erfarenheter"