Myggnät

Allt som inte platsar i andra kategorier av utrustning
Tank
Inlägg: 1665
Blev medlem: 05 maj 2019 20:15

Myggnät

Inlägg av Tank »

Har testat mitt senaste myggnät av typen pop-up-över-sovplatsen.

Typ detta:
https://www.varusteleka.com/en/product/ ... plus/64234

https://www.bergzeit.se/p/pyramid-pop-u ... t/5043304/

Jag måste säga att det fungerade fint både under bar himmel och under tarp. Lagom utrymme i popupdelen och tillräckligt med nät för att täcka ordentligt. En klar favorit om man inte får med sig enmannatältet eller måste sova under annat skydd där insekter kan förekomma. :)

//Tank
Murphy orkar inte bry sig om den som är väl förberedd, det finns lättare offer...
Ursus

Re: Myggnät

Inlägg av Ursus »

Ibland är planeterna i fas :lol: Häromdagen har jag experimenterat med något liknande, i extrem budgetversion:

62bfe81aebc63822026242.jpg
62bfe81aebc63822026242.jpg (33.57 KiB) Visad 279 gånger

På just denna bild ser den ganska skabbig ut då ramen inte höll, men det är en viltsäck från Biltema, deras största, med en basal ram av plaströr och böjda kopplingar för att hålla nätet över huvudet. Just ramen blev inte vad jag hoppades på, varför jag är tillbaka vid ritbordet. I övrigt fungerar konceptet väl. Viltsäcksnät är tätt nog för att ta undan det värsta av vinden, men är ändå luftigt och håller undan mygg, knott och svidflugor. Nätet är också mycket slitstarkt, till skillnad från många andra myggnätslösningar jag har provat. Den största säcken får plats med ram, sovsäck, liggunderlag modell större utan tvekan.

Har testat samma koncept men med en snabbt bushcraftad ram av grenar, men vill komma undan behovet av att behöva tälja en ram på plats för att spara tid. Har inte heller gamla tältpinnar som man kan böja tillräckligt hårt.

Funderar...
Användarens profilbild
Charlie**
Inlägg: 1595
Blev medlem: 16 maj 2019 13:21
Ort: I skogen, vid bäcken från fjället

Re: Myggnät

Inlägg av Charlie** »

Ja, ska man sova under bar himmel eller tarp under sommarmånaderna så är mygg/insekts nät ett måste. Jag har ett myggnät med tyvekunderlag, liknande det som finns på XXL som jag trivs bra med.

https://www.xxl.se/sea-to-summit-sts-mo ... lsrc=aw.ds
“That rifle on the wall of the labourer's cottage or working class flat is the symbol of democracy. It is our job to see that it stays there.”
-George Orwell
Skriv svar

Återgå till "Övrig utrustning"