Europas nya mardröm: En fullskalig matkris

Nyheter som är relevanta för forumets inriktning
Användarens profilbild
bastard
Inlägg: 10597
Blev medlem: 25 apr 2019 23:20
Ort: South of Heaven

Europas nya mardröm: En fullskalig matkris

Inlägg av bastard »

https://omni.se/europas-nya-mardrom-en- ... s/a/onjP8g

"Europas nya mardröm: En fullskalig matkris
Omkring 60 företrädare för EU och medlemsländerna träffades i Bryssel förra månaden för att simulera något som knappt fanns på radarn för några år sedan: en fullskalig matkris i Europa. Det skriver Bloomberg som var närvarande vid stresstestet.

Deltagarna fick ”brainstorma” om lösningar vid ett mardrömsscenario där El Niño och La Niña slagit ut den latinamerikanska sojaproduktionen samtidigt som torka drabbat Medelhavsregionen. I scenariot hade också ukrainska och ryska spannmålsbönder gått ut i krig medan Kina konkurrerade om de globala grödorna.

Workshoppen leddes av den tidigare USA-diplomaten Chris Hegadorn som menar att få regeringar i Europa har beredskap för att hantera en matkris.

– Det finns mycket mer att göra på alla nivåer. Kriser kommer bara att komma snabbare och hårdare, säger han."

fanns med i nyhetstråden
men värd en egen tråd

då är ju frågan om vad dom nu brainstormade fram ...

och, framförallt
vad skall göras för att preppa på allvar
känns som om politkernas egensyfte för kristider är matförråd för kanibaler...
kiss, keep it simple stupid
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå
Användarens profilbild
rödluvan
Inlägg: 1074
Blev medlem: 04 okt 2019 18:32
Ort: Norrland

Re: Europas nya mardröm: En fullskalig matkris

Inlägg av rödluvan »

Detta borde man ha insett här redan när man beslutade om att lägga ned kristidsberedskapen. Som det är nu är det ju dessutom helt sönderf--ade regler kring transaktioner av odlingsbar mark och skogsmark efter de nya reglerna. Det var mer än 30 år sedan nu jag slutade undra vad *** man egentligen håller på med i detta land. Om man akut skulle behöva reaktivera odlingsbar mark norr om dalälven så skulle det ta fler år att få upp full produktion av grödor som kan konsumeras direkt av människor som det är nu. Söderöver bygger man ju städer/förorter och skit över odlingsbar mark i ställetför att expandera åt håll där det inte är det.

Holland och Tyskland, etc är det ju snarast ännu värre när det kommer till planering av gigantiska bostadskomplex kontra odlingsbar mark så detta förvånar mig icke...
Слава Україні!
In Cthulhu We Trust: All Others Will Pay.
But who's that stranger in the dark? His vesture is dabbled in blood his masque shows scarlet signs of pest masque of the red death. Darkness and decay, and the red death holds dominion over all
Skriv svar

Återgå till "Nyheter"