Har ni någon erfarenhet kring detta?
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 4379992060
Det innebär att man äter djuret innan likstelheten sätter in. Vi brukar ju ofta göra det på kaniner och det funkar bra enligt mig.
Jag funderar lite på hur det skulle bli om man styckar och fryser in en kropp innan likstelheten sätter in och sen tillagar en del så fort den tinats om det blir samma sak?
Pre rigor mortis.
Pre rigor mortis.
"Det är ingen dålig sak, att fira ett enkelt liv"
J.R.R Tolkien
J.R.R Tolkien
-
- Inlägg: 974
- Blev medlem: 05 maj 2019 20:29
Re: Pre rigor mortis.
Det var vanligare förr att man hämtade ett djur direkt för att äta ur skogen eller ladugården. Tex spädgris/lamm/kalv/get/höns/kanin.
Djur som inte var så stora utan gick åt direkt.
Det skrivs ibland i äldre kokböcker om konservering av kött att det ska vara nyslaktat. Det handlar om inkokning på konservglas.
Även grisslakten förr kunde ske snabbt. Styckningen skedde samma dag eller tidigt nästa morgon. Köttet skulle bara få svalna av så det blev mer hanterbart. Men de som ätit det köttet några gånger vill inte äta det mer, blir mer smaklöst och tråkigt.
Däremot så styckar man och konserverar pata negra grisarna direkt efter slakten.
I länder med höga temperaturer året om så har man inget val
Samtidigt så pratar man hållbarhet på köttet så ska det behandlas rätt efter slakten och handlar om mjölksyra i muskler och Ph
Djur som inte var så stora utan gick åt direkt.
Det skrivs ibland i äldre kokböcker om konservering av kött att det ska vara nyslaktat. Det handlar om inkokning på konservglas.
Även grisslakten förr kunde ske snabbt. Styckningen skedde samma dag eller tidigt nästa morgon. Köttet skulle bara få svalna av så det blev mer hanterbart. Men de som ätit det köttet några gånger vill inte äta det mer, blir mer smaklöst och tråkigt.
Däremot så styckar man och konserverar pata negra grisarna direkt efter slakten.
I länder med höga temperaturer året om så har man inget val
Samtidigt så pratar man hållbarhet på köttet så ska det behandlas rätt efter slakten och handlar om mjölksyra i muskler och Ph