Ny (?) virussjukdom COVID-19

Tänk efter före, och gör det här
Användarens profilbild
bastard
Inlägg: 10596
Blev medlem: 25 apr 2019 23:20
Ort: South of Heaven

Re: Ny (?) virussjukdom COVID-19

Inlägg av bastard »

https://omni.se/covidvarianten-jn1-okar ... r/a/onrOka

"Covidvarianten JN.1 ökar: ”Låser sig fast vid celler”
En ny och förmodligen mer smittsam covidvariant, JN.1, ökar snabbt i flera länder, rapporterar flera medier. Den brittiska professorn Sheena Cruickshank säger till Sky News att en av mutationerna i viruset verkar ”låsa fast sig” vid celler. Det kan göra varianten bättre på att infektera människor.

Det kan leda till ett både svårare och längre sjukdomsförlopp, enligt Cruickshank.

– I kombination med mekanismer för att kringgå immunförsvaret betyder det att den kan vara knepig att bli av med för vårt immunförsvar, säger hon.

Även i Sverige ökar virusvarianten, skriver Aftonbladet. Enligt Folkhälsomyndighetens veckorapport stod JN.1 för 5,3 procent att de undersökta covidfallen i veckan som gick. Det kan jämföras med 3,2 respektive 1,2 procent veckorna dessförinnan."
kiss, keep it simple stupid
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå
Användarens profilbild
bastard
Inlägg: 10596
Blev medlem: 25 apr 2019 23:20
Ort: South of Heaven

Re: Ny (?) virussjukdom COVID-19

Inlägg av bastard »

https://omni.se/forskare-klarar-klimatm ... r/a/Llr78Q

"Forskare: Klarar klimatmål om vi får 30 raka pandemier
Klimatforskarna Pierre Friedlingstein och Johan Rockström tror inte att världen kommer att klara 1,5-gradersmålet, trots att målet ofta nämns under det pågående COP28-mötet. Det säger de till danska Politiken.

Friedlingstein visar upp en graf över jordens utsläpp i sin dator. Kurvan går konstant uppåt, men ett enda hack: pandemiåret 2020.

– Vi behöver en coronaminskning varje år i 30 år. Det är storleken på vår omställning, säger Friedlingstein, som ser det som ”extremt osannolikt”.

Vidare tvivlar han på effekten av koldioxidinfångning. I dag samlar tekniken bara in 0,000025 procent av utsläppen och forskaren är skeptisk till att tekniken kan växla upp tillräckligt.

Men COP28 visar i alla fall att det finns en politisk vilja. Att bara ge upp ”skulle vara det sämsta resultatet någonsin”, säger han."

tar denna i den här tråden, finns hopp för mänskligheten då .......
kiss, keep it simple stupid
funderar om inte Thanos hadde rätt ändå
Skriv svar

Återgå till "Överlevnadstänkande"