Tillbringat senaste dagarna med att mylarpacka, och mylarpacka, och mylarpacka mer torrvaror.
Var även och handlade ca 50kg ytterligare som inte är packat ännu
Jobbar vidare mot slutmålet att uppnå 1 miljon kcal torrvaror långtidspackat i förrådet. Ca 60% färdigt nu.
För oss två innebär då torrvarorna 1370kcal per dag och person under ett år.
Inte allt man äter utan kompletteras med kött ur frysbox och hemodlade grönsaker så man skall klara sig hjälpligt upp till ett år
Torrvarorna består huvudsakligen av Ris, Bönor, Linser, Ärtor, Pasta, Havregryn, Mjöl, Socker, Salt, Olja, Torrmjölk, Torrjäst plus kryddor osv
Fick hem en en beställning med mer syreätare så det skall räcka till resten.
Allt packat så det skall klara minimum 10 år lagring. Huvuddelen betydligt längre
Blir ca 300kg torrvaror plus förpackningar. Allt packat i 20/30 liters plastfat som skall in i lagring.
Gissar kommer bli ca 22 plastfat totalt.
Skiljer ju mycket mellan hur många kilo ris mot hur många kilo havregryn man får in mylarpackat i ett fat
Mesta packas i storlek motsvarande 3kg ris per påse och 5 såna påsar går lagom in i en 20l plastfat med skruvlock.
Lagt ner att som jag gjorde tidigare med först vacuumsuga mylarpåsarna med innehåll. Det tar mer plats.
Istället fylla dom stående och försluta med plattång. Tre st 300cc syreåtare per påse eftersom mer luft kvar
Då är dom fortfarande lite lösa efter packning och går enklare packa i plastfat istället för som tegelstenar efter vacuumsugning.
Sen minskar luftvolymen med 20% när syreätaren förbrukas och påsarna får ett tightare utseende
Svåra har varit få till en riktig plan på hur mycket det skall vara av var sort och hur mycket som passar i ett platfat
Labbat med en egen excelmodell för att balansera allt med kcal, protein osv
Känns som jag nått övre rimlig gräns på vad man kan göra efter detta
En eller annan blick får man ta från den bättre hälften som väl tänkar att man är
