
Kommer ihåg någon artikel som hänvisade till en studie där folk i västvärlden (europa?) i snitt behöver en sladdborrmaskin 6 minuter om året (för att borra i betong och så för att kunna hänga upp tavlor etc). Vad som helst för kinasak är väl bättre än ingenting bara den startar och levererar då den behövs för kritiska ändamål, säg för att ge ström för att kunna blåsa tomt en fastighets vattenrör, kunna driva sladdvinkelslip för att få åtkomst till något, hålla kylskåp med insulin kallt eller vad det nu kan vara.
Hondas 22i går lös på cirka 1500-1800€ häromkring (samma prisgaffel i Sverige vad det verkar, lägg till en noll bara). Briggs & Strattons Powersmart serie har motsvarande produkt (den äldre motsvarar i princip rakt av Hondas 20i och en nyare på 2200W ger nästan rakt av samma specifikationer som Hondas EU22i., En kul grej är att dessa kan likt Hondorna parallellkopplas till en likadan generator för att få mera maxeffekt (ska ha särskilt kopplingsdon). Då skulle man ju ha en extra i reserv för bara det dubbla priset (á la karaktären S.R. Hadden som kommenterade detta i Contact från 1997

Uttryckt på ett annat sätt, gäller Paretoprincipen även här? Att man kan få 80% av nyttan för 20% av kostnaden? Ett test vid finländska Teknikens Värld som inte ligger bakom betalvägg visar att det minsann är skillnad i bränslekonsumtion och kvalitet på den producerade strömmen (Honda låg i topp, behövde 510g drivmedel för att producera 1kW/1h).